Konya 2021’de Cevapsız Soru Kalmadı

 Konya 2021’de Cevapsız Soru Kalmadı

5.İslami Dayanışma Oyunları kafile başkanları toplantı geniş bir katılımla yapıldı.

Grand Millenium Otelde düzenlenen toplantıya Konya 2021 Koordinatör Yardımcısı Veli Ozan Çakır, ISSF Genel Müdürü Mohammed S. Al Garnas, ISSF Mali İşler Sorumlusu Abdulaziz S. Bindallak ve ISSF SCC Üyesi Asraf S. Dahroug, Konya BBŞ Genel Sekreteri ve Oyunlar Genel Koordinatör Yardımcısı Ercan Uslu ve kafile başkanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve tilaveti ile başlayan seminerde önce akreditasyon sistemi ve uygulanan kota sistemi anlatıldı.

Ardından da her bir direktörlük kendi alanları ile ilgili sunum yaptı. Açılış konuşmalarında temsilcilere hitap eden konuşmacılar şunları söyledi: Koordinatör Yardımcısı Veli Ozan Çakır: Çok katılımcı, oyunların geleceği açısından çok önemli. Koordinasyon anlamında sorun olmaması, genel işleyişin anlaşılması açısından önemli bir toplantı.

 

Ercan Uslu Konya BBŞ Genel Sekreter yardımcısı: İslami Dayanışma Oyunları’nın başlamasına az bir zaman kaldı. Oyunlara katılmak için rekor sayıda müracaat var ve bu bizi heyecanlandırıyor, bu kadar ilgilinin olması mutlu ediyor. Kafilelerin şehrimizden mutlu olarak ayrılması için elimizden geleni yapıyoruz. İslam kardeşliği ve centilmence yarışmalar için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Mohammed S.Al Garnas: Burada 57 İslam ülkesi temsil ediliyor. Konya’dan dünyaya bir mesaj iletiyoruz; mesajımız barış ve kardeşliği içeriyor.

Düzenleyici taraf ve koordinasyon tarafının en iyi ürünü sunmak adına çok çaba harcadığını söylemek istiyor, teşekkür ediyorum. Komisyonun başarılı bir sonuç çıkaracağından eminim. Katılımcı ülkelerin tümünün aramızda olması bize umut veriyor.

Konya’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Atay’a teşekkür ediyorum. Konya İslam ülkelerinin spor başkenti olacak ve hafızalara kazınacak, buna inanıyorum. Geldiğiniz, katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Önce Türkiye’ye, ardından da Konya’ya selam ve teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Akredikasyon Direktörü Burak Bastaban: Akreditasyon kotalarının yüzde 73 atlet, yüzde 23 görevliler olarak belirlemiştik. Şimdiye kadar yüzde 95’i listelerini bize gönderdiler. Geri kalan yüzde 5 de bildirirse nihai katılımcı sayımız belli olacak. Ülkelere belirlenen kota yetmezse ek görevli hakkı verilecek. Köye girecek tüm katılımcı ailelerinin sporcularla görüşebilmesi için bir misafir kart uygulaması yapacağız.

 

Tesisler Direktörü Bilal Coşar: 13 tesisimizde eksiklerimizi giderdik. Hemen tamamında bugün müsabaka yapılacak durum mevcuttur. Küçük iyileştirme gereken tesisler ise 10 Temmuz’da hizmete sunulacaktır. Bu tesislerdeki antrenman alanlarında da bir eksik bulunmamaktadır.

 

Spor Direktör Yardımcısı Tolga Vural: Takvimde oyunların başlamasına 32 gün var. 55 ülkeden, 24 spor branşı, 13 tesis, 5 bin sporcu; oyunların rakamları bu.

En çok katılım atletizm dalında olduğunu bir not olarak söylemeliyim.. Masa tenisinde takım sayısını erkeklerde 16, kadınlarda 13’e yükselttik.

 

Ulaşım Direktörü Hasan Görgülü: Basın, hakemler, oyun köyleri, sporcu ulaşımını içerek dört güzergah belirledik. Bunun yanında Konya Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım planladı. Geziler için de danışma hizmeti verilecek.

 

Gönüllülük Direktörü Ramazan Topuz: Gönüllülerimiz tüm oyunlar ve paralimpik alanlarda hazır olacak. Onlara unutulmaz bir deneyim sağlamak için çaba gösterecekler. Burada gönüllü olmak isteyen herkese kucak açtık. Ülkemizi iyi temsil etmek ve iz bırakmak, katılımcıların memnun olduğunu hissetmek, bağları güçlendirmek açısından önemli ve gönüllülerimize bu bağlamda büyük görevler düşüyor.

5 binin üzerinde gönüllü ile görüşüp, bunların 2 bin 500’ünü tercih ettik. Gönüllülerimizde yabancı dil, eğitim, tecrübe, spor, takım ruhu bilgi işleme, kodlama özellikleri aradık. Onlar için bir eğitim pğitim planladık, 5 Temmuz’da yapacağız.

Oyunlar Köyü ve Yemek Hizmetleri Direktörü İsa Araba: Sporcuları Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında misafir edeceğiz. Buralarda konaklama ve beslenme hizmetleri olacak. Bunun yanında sosyal ihtiyaçlar ve ibadet için her türlü olanak var. Oyunlar Köyü 20 Temmuz’da hazırlanmış olacak. 25 Temmuz’da yerleşim sağlanabilecek. Bir odada 2 kişi kalacak şekilde planlama yapıldı. Odaların içinde banyo, tuvalet ve çalışma masaları bulunuyor. Havaalanına 18, Konya Büyükşehir Stadyumu’na 12 kilometre mesafede.

Yemek hizmetleri açık büfe üç öğün üzerinden planlandı. 23:00-24:00 arasında çorba imkanı var. Ayrıca, köye gelemeyecekler için kumanya dağıtımı yapılacak.

Temizlik profesyoneller tarafından yapılacak, çamaşırhane hizmeti ücretsiz olacak.

24 saat sağlık hizmeti sunulacak.

Dört dil için tercüme ofisleri planlandı.

 

VİP Direktörü Ali Kamber : VİP konukların karşılanması uluslararası protokol kurallarına göre yapılacak. Konuklarımızı gönüllüler, tarafından havaalanında karşılanıp, kendileri için belirlenen dört özel otele götürülecek.

Ulaşımda da misafirlerimize VİP araç kullanacaklar. Bu araçlar için özel park alanları oluşturuldu.

Bilgi Teknolojileri Direktör Yardımcısı Abdullah Köse: Spor tesisleri ve idari binaların internet altyapısı, spor federasyonlarının yarışma sonuçlarını içeren bir görev tanımımız var. Oyun etkinlik sisteminin geliştirilmesinden de sorumluyuz.

Bütün tesislerde yüksek hızlı internetin tesise getirilmesi ve veri güvenliğinin sağlanması da sorumluluk alanımızda. Temmuz sonuna kadar sorumluluk alanımızla ilgili tüm yükümlülükleri yerine getireceğiz.

Akreditasyon kartı alan herkesin internete ulaşması sağlanacak.

Zamanlama skorlama için ayrı bir hizmet yürüyoruz; yayınlarda kullanılmasını sağlayacağız.

Seromoni Direktör Yardımcısı Malik Küllahçı: Açılış seromonisine özel sürprizler hazırladık, Konya’ya özel Selçuklu motifleri kullanacağız. Oyunlar boyunca 483 altın, 483 gümüş  ve 631 bronz madalya dağıtılacak. Bunun yanında, ilk sekiz arasına girecek sporculara sertifika, tüm sporculara da katılım belgesi verilecek.

Sağlık Direktörü Dr. Engin Dinç: Sağlıkta zaman çok önemli. İlkyardım konusunda çok hazırlıklıyız. İl genelinde 185 ambulans hazır ve 8 dakika içinde vakaya ulaşıyorlar. Oyunlar için 35 ambulans 7/24 esasına uygun bir şekilde çalışacak.

40’tan fazla doktor ve hemşireler müdahale için hazır olacak. Hastane gerekmesi halinde en çabuk şekilde Türkiye’nin en büyük hastanelerinden Konya Şehir Hastanesi’ne nakledilecek.

Ayrıca birçok özel ve devlet hastanesi de hizmet verecek.

Ayrıca Olimpiyat Köyünde de bir sağlık merkezimiz bulunacak. Buralarda eczane standı da bulunacak, kullanıcılar ilaçlarını buradan temin edebilecek.

ÇOVID’in halen bir tehlike olduğu savıyla COVID protokolü de uygulanacak. Bütün sporcuların en az iki doz aşı olması gerekecek. Konuklarımız negatif PCR test sonucu ibraz etmek zorundalar. Güncel bir negatif test sonucu ibraz edemezlerse oyuncu köyüne kabul edilemeyecekler. Burada da bir PCR testine tabi tutulacaklar. Pozitif vaka olursa 7 gün karantina uygulanacak.

Bütün bu hizmetler, misafirimiz olduğunuz için hiçbir ücret talep edilmeyecek.

 

Güvenlik Direktörü Gökhan Özdemir: Katılımcıların güvenliğini sağlama sorumluluğunu almış bulunuyoruz.

Tüm merkezlerde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlayacağız. Görev alanlarımız oyunlar köyü, spor tesisleri, seremoni alanları ve VIİP konukların konakladığı yerlerdir.

Tüm ilkyardım hizmetleri 112 numaralı hat üzerinden sağlanacak, bu hat dört dilde hizmet verecek.

7/24 esasına göne hizmet vereceğiz. Tesislere giriş ve çıkışlar tek kapıdan yapılacak, titiz aramalar yapıldıktan sonra gidişlere izin verilecektir.

 

İletişim, reklam ve pazarlama Direktörü: Ahmet Bilgiç: Basın mensupları Konya Selçuklu’da bulunan basın merkezinde akredite olacaklar.

250 medya mensubunun çalışabileceği medya merkezi 1 Ağustos’ta hizmette olacak.

Tüm spor alanlarında gazetecilerin 7/24 çalışabilmesi için uygun ortamlar ve fotoğraf konumları sağlandı.

Yayıncı kuruluş TRT olarak belirlendi. Konuk ülkelerin yarışmaları izleyebilmesi için her türlü olanak sağlanacak.

TRT haricinde gelenler için ilk gelen alın kuralı uygulanacak. Sporcu köyünde radyo yayınımız olacak.

Oyunların daha fazla kişiye ulaşması için sizlerden de yardım istiyoruz.

Medyanın otel ve spor alanı taşınmalarını da direktörlüğümüz üstlendi.

Madalyaların tasarımında Meram Çiçeği, Selçuklu Yıldızı ve buğday figürleri kullanıldı. Bu da Konya’nın tanıtımına katkı olarak planlandı.

 

Finans Direktörü Ayhan Atıcı: Görevimiz bütçe yönetimi, ihtiyaçları temin etmek, tahsilat ve ödemeleri yapmaktır. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamamdır. Konuklarımız her türlü ihtiyaçları için bizimle temas kurabilirler.

 

İdari ve Mali İşler Direktörü Aydın Atıcı: 13 direktörlük, Bakanlığımız, belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Önceliğimiz ihtiyaçların hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesi.

Konya Bülten

Benzer Haberler